Reflexologie bij vermoeide benen

vermoeide benenWat zijn vermoeide benen?

Zware en vermoeide benen, na een hele dag staan of lopen kan iedereen er wel eens last van hebben. Vervelend wordt het als je over een langere periode vaker of bijna dagelijks last hebt van vermoeide benen. Hier kunnen andere oorzaken voor zijn, zoals problemen met spieren, circulatie of zenuwen. Reflexologie kan hierbij uitkomt bieden, doordat het de doorbloeding in de benen verbetert en het lichaam ondersteunt in het hervinden van een gezonde balans.

Hoe werkt reflexologie?

Op de voet bevinden zich zenuwuiteinden die in verbinding staan met alle organen, spieren en weefsels in het lichaam. Door specifieke zones op de voet te masseren, wordt de doorbloeding in het corresponderende gebied in het lichaam gestimuleerd. Het verbeteren van de circulatie in de voeten en onderbenen met een reflexzonebehandeling, kan al veel verlichting bieden bij vermoeide benen. Daarbij kan voetreflex helpen een overactief zenuwstelsel te kalmeren en brengt het ontspanning in de spieren.

Spieren en de milt volgens de TCM

Volgens de Traditionele Chinese Gezondheidsleer is de milt verantwoordelijk voor de spieren van de ledematen. Een verzwakte miltfunctie kan daarom ook een oorzaak zijn voor zware, vermoeide benen. Met reflexologie kan de energietoevoer naar de milt gestimuleerd worden door de miltmeridiaan en specifieke acupunctuurpunten op de voeten en het onderbeen te behandelen. Hierdoor kan de milt haar functies, zoals de zorg over de beenspieren, beter uitvoeren, zodat het zware, vermoeide gevoel afneemt of verdwijnt. Meer lezen over wat je zelf kunt doen om je milt te versterken? Lees het bericht ‘Tips om je milt te versterken‘.

Maak een afspraak

Heb jij last van vermoeide benen en wil je kijken of voetreflex voor jou uitkomst kan bieden? Neem contact op voor een reflexologiebehandeling bij Rinske Daniëls Reflexologie in Deurne.