Verkoudheid

Nu het buiten kouder wordt en we meer te maken hebben met regen en wind, is een ‘kou’ zo gevat. Niezen, hoesten, loopneus, keelpijn en hoofdpijn, bijna iedereen kent het wel. Met een sterke weerstand hebben klimaatsfactoren als koude en wind geen kans om binnen te dringen. Maar door factoren als stress, vermoeidheid en eenzijdige voeding kan het zijn dat je immuunsysteem niet sterk genoeg is om weerstand te bieden. En dan ligt een verkoudheid op de loer.

Verkoudheid voorkomen

Zorg goed voor jezelf. Met voldoende slaap, ontspanning, gezonde voeding of eventueel aanvulling met vitamine C of Cat’s claw versterk je je immuunsysteem. Kleed je warm aan als je naar buiten gaat. Koude dringt het lichaam meestal binnen via de blaasmeridiaan. Deze begint bij de binnenste hoeken van je wenkbrauwen en loopt over je hoofd naar achteren, over je nek en langs je wervelkolom naar beneden, over de achterkant van je benen, je kuiten, naar de buitenkant van je kleine teen. Vooral de meridiaanpunten in je nek zijn gevoelig voor wind en koude, daarom is het belangrijk om je goed aan te kleden als je naar buiten gaat. Een das of sjaal is in de herfst en winter zeker geen overbodige luxe! Daarnaast is reflexologie is een effectieve en ontspannen manier om het immuunsysteem te versterken, waardoor je beter bestand bent tegen de invasie van weer en wind.

blaasmeridiaan

Verkoudheid genezen

Sta je op met keelpijn of begint je neus te lopen? Begin dan vooral niet met het drinken van sinaasappelsap voor de vitamientjes. Naast dat er veel suiker in zit, is sinaasappelsap koud en dit zorgt voor het samentrekken van je lichaam, waardoor de verkoudheid alleen maar dieper het lichaam binnendringt. Gember is een beter alternatief. Gember in de thee of in de soep werkt erg verwarmend en dat is wat je nodig hebt bij een verkoudheid. Je lichaam opwarmen en de koude eruit werken. Zelfgemaakte kippensoep getrokken van botten en eventueel met gember, helpt ook om het immuunsysteem te versterken en sneller van de koude af te komen. Reflexzonetherapie helpt ook om je immuunsysteem te stimuleren en blokkades in de blaasmeridiaan te verhelpen, zodat je lichaam zich kan herstellen en in het vervolg beter bestand is tegen klimaatsfactoren.

gember

Reflexologie

Als je vaak last hebt van verkoudheid, dan kan dit een teken zijn van dat je immuunsysteem wel wat ondersteuning kan gebruiken. Reflexzonetherapie is een effectieve manier om het immuunsysteem te versterken, waardoor je minder vatbaar bent voor koude en je lichaam zich sneller kan herstellen als je al aan het snotteren bent. Iets wat zeker in de koude wintermaanden erg welkom kan zijn. Ook helpt voetreflex blokkades in meridianen op te lossen die klachten veroorzaken als pijn, stijfheid of verkoudheid. Daarnaast is reflexologie ook nog eens erg ontspannend en stress verminderend. Door de vele zenuwuiteinden in de voeten, zorgt een voetreflexmassage voor een ontspannen gevoel in het hele lichaam. Zeker het proberen waard! Kan jouw immuunsysteem ook wel wat ondersteuning gebruiken deze winter, probeer dan een reflexzonetherapie. Neem contact op voor informatie of voor het maken van een afspraak.

vnrt-114