PMS / Menstruatieklachten

PMS menstruatiepijnPMS klachten en menstruatiepijn zoals hoofdpijn, buikpijn, rugpijn of pijnlijke borsten zijn met voetreflextherapie vaak goed te behandelen. Ook prikkelbaarheid of depressieve gevoelens kunnen een symptoom zijn van PMS (premenstrueel syndroom). Het bewerken van specifieke zones op de voeten, onderbenen en oren helpt menstruatiepijn en andere vormen van PMS te verminderen of verhelpen.

Hormoonpunt op het oor

Het oor bevat veel verschillende acupunctuurpunten en één daarvan is het hormoonpunt. Dit punt is vaak heel effectief bij het behandelen van menstruatiepijn. Als dit punt gevoelig is, dan is dit een teken van een disbalans in het lichaam. Tijdens de behandeling wordt er dan een klein magneetje op geplakt. Dit kleine bolletje helpt om de balans te herstellen, waardoor menstruatiepijn en andere PMS klachten verminderen of verdwijnen. Vaak merk je bij de eerstvolgende menstruatie al duidelijk verschil!

Voetreflextherapie bij menstruatiepijn

De voeten zijn een weerspiegeling van het hele lichaam. Ook de hormoonklieren hebben een reflexzone op de voeten waarmee ze in verbinding staan. PMS hangt samen met de menstruatiecyclus en vrouwen met menstruatieklachten zijn gevoelig voor hormoonschommelingen. Het bewerken van de hormoon reflexzones op de voeten, helpt deze schommelingen meer in balans te brengen. Op deze manier draagt voetreflexologie bij aan het verminderen van menstruatiepijn en -klachten.

Vrije stroom van Qi

Volgens de Chinese gezondheidsleer (TCM) is menstruatiepijn een teken dat de Qi – energie – niet vrij door het lichaam kan stromen. Dit is de taak van de lever. In de zeven dagen voor het doorbreken van de menstruatie verzamelt de lever bloed en energie en transporteert deze naar de baarmoeder. Als de lever uit balans is, dan verloopt dit proces moeizaam, waardoor energie en bloed zich ophopen. Dit uit zich in gespannen borsten, een opgezette buik, hoofdpijn en prikkelbaarheid. Met reflexzonetherapie wordt via de meridiaanbanen op de onderbenen en de voeten de lever gevoed, zodat deze de Qi en het bloed weer beter kan laten stromen, waardoor menstruatieklachten verminderen / verdwijnen.

Persoonlijk advies

Afhankelijk van je klachten zijn er ook dingen die je zelf kunt doen om menstruatieklachten en andere vormen van PMS te verminderen, bijvoorbeeld op het gebied van voeding en supplementen. Aan de hand van een uitgebreid vraaggesprek krijg je persoonlijk advies en praktische tips die je eenvoudig zelf kan toepassen.

Contact

Heb jij ook genoeg van menstruatiepijn en wil je ontdekken wat voetreflex voor je kan doen? Neem contact of kijk in de online agenda voor het maken van een afspraak. Behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering (alternatieve therapie).