Reflexologie voetenkaartReflexzonetherapie werkt met de weerspiegeling van het lichaam op voeten, handen en oren in de vorm van reflexzones. Het masseren van deze zones heeft invloed op het functioneren van het op het orgaan of lichaamsdeel waar deze mee in verbinding staat. Daar zorgt het voor een betere doorbloeding, waardoor energie weer vrij kan stromen. Op deze manier helpt reflexzonetherapie zowel fysieke als mentale gezondheidsklachten te verminderen of te helpen. Door het grote aantal zenuwuiteinden in de voeten, werkt een voetreflexmasage ook erg ontspannend. Hierdoor is het ook heel geschikt bij stressgerelateerde klachten.

Reflexzonetherapie zorgt onder andere voor:

  • Verlichting van stress en spanning
  • Betere doorbloeding en energiedoorstroming
  • Herstellen van het natuurlijk evenwicht van lichaam en geest.

Zelfgenezend vermogen stimuleren

Het doel van reflexzonetherapie is om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Fysieke overbelasting, klimaat, voeding of emoties kunnen zorgen voor stagnatie van energie, met klachten als pijn, ziekte, vermoeidheid of emotionele onbalans als gevolg. Via reflexzones is het mogelijk deze energie weer in beweging te brengen. Daarnaast kijken we wat een mogelijk oorzaak kan zijn van het ontstaan van de blokkade en welke aanpassingen in de levensstijl kunnen helpen om terugkeer ervan te voorkomen.

Contact

Meer informatie over een voetreflexbehandeling of een afspraak maken? Neem contact op via of stuur een berichtje via het contactformulier.