Reflexzonetherapie

Reflexologie voetenkaartHet uitgangspunt van voetreflextherapie is dat alle organen, spieren en klieren in verbinding staan met een specifieke zone op de voeten, handen en oren. Het masseren van deze reflexzones verbetert de doorbloeding in het gebied waar het mee in verbinding staat. Op deze wijze helpt reflexzonetherapie pijnklachten te verminderen, energieblokkades te verhelpen en het energieniveau te verhogen. Door het grote aantal zenuwuiteinden in de voeten, werkt een voetreflexmasage ook erg ontspannend. Hierdoor is het ook heel geschikt bij stressgerelateerde klachten.

Naast de voeten bevatten ook de handen en oren reflexzones van heel het lichaam. Het masseren van deze zones heeft invloed op het functioneren van het op het orgaan of lichaamsdeel waar deze mee in verbinding staat. Behandeling op de oren kan door middel van het plaatsen van een magneetje, zaadje of verblijfsnaaldje. 

Reflexzonetherapie zorgt onder andere voor:

  • Verlichting van stress en spanning
  • Betere doorbloeding en energiedoorstroming
  • Herstellen van het natuurlijk evenwicht van lichaam en geest.

Zelfgenezend vermogen stimuleren

Het doel van reflexzonetherapie is om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Fysieke overbelasting, klimaat, voeding of emoties kunnen zorgen voor stagnatie van energie, met klachten als pijn, ziekte, vermoeidheid of emotionele onbalans als gevolg. Via reflexzones is het mogelijk deze energie weer in beweging te brengen. Daarnaast kijken we wat een mogelijk oorzaak kan zijn van het ontstaan van de blokkade en welke aanpassingen in de levensstijl kunnen helpen om terugkeer ervan te voorkomen.

Contact

Meer informatie over een voetreflexbehandeling of een afspraak maken? Neem contact op via of stuur een berichtje via het contactformulier. De praktijk is gevestigd aan de Burg. van Lithstraat in Veghel.