Veelgestelde vragen

 • Worden de behandelingen vergoed door de zorgverzekering?

  De behandelingen van zowel voetreflex als acupunctuur vallen onder de vergoedingen voor alternatieve therapie in de aanvullende verzekering. Als je aanvullend verzekerd bent, dan krijg je vanuit de meeste zorgverzekeraars een deel van de behandeling vergoed. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar en per pakket. Kijk in het vergoedingenoverzicht van je zorgverzekering of klik op de volgende link om te vergoedingen per verzekeraar te bekijken. Vergoedingen reflexzonetherapie per verzekeraar
  Vergoedingen acupunctuur per verzekeraar

 • Moet ik iets meenemen naar de behandeling?

  Je hoeft niets mee te nemen. Wel is het handig als je comfortabele kleding draagt die niet strak zit en voor een voetreflexbehandeling een broek die je kunt oprollen tot boven de knie. Schone handdoeken zijn aanwezig in de praktijk.

 • Hoe lang duurt een behandeling?

  Voor een intake kun je rekening houden met anderhalf uur. Een vervolgconsult van voetreflex duurt een uur, bij acupunctuur 45 – 60 min.

 • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

  Dit is afhankelijk van de aard van de klacht en je lichamelijke conditie. Met een behandeling brengen we energie in beweging en het is aan je lichaam om dit om te zetten in genezing. Het aantal behandelingen verschilt dus per persoon en is ook afhankelijk van de complexiteit van de klacht en hoe lang deze al aanwezig is. Een acute pijnklacht heeft vaak minder behandelingen nodig dan complexe klachten die al langere tijd aanwezig zijn.