Reflexologie richt zich op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van je lichaam via reflexzones op voeten. De eerste keer onderzoek ik je voeten op gevoelige zones en daar gaan we mee aan de slag. Daarnaast maak ik gebruik van acupressuur om de energietoevoer naar organen te stimuleren en van drukpunten in de oren die hetzelfde functioneren als de reflexzones op de voeten.

Intake

Behandeling van specifieke klachten start met een uitgebreide anamnese van ongeveer anderhalf uur. Hierin bespreken we wat je hoopt te bereiken met de therapie, klachten waar je last van hebt, je ziektegeschiedenis en leefwijze. Daarna volgt een reflexzonebehandeling op onderbenen en voeten. Bij zwangerschapsreflexologie is geen uitgebreide intake nodig en starten we direct met een reflexzonebehandeling. De eerste behandeling duurt in dat geval ongeveer een uur. Bij het maken van een afspraak ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Reflexologiebehandeling

Een vervolgconsult bestaat uit behandeling van reflexzones, meridiaanbanen en drukpunten op voeten en onderbenen, eventueel aangevuld met drukpunten op handen, onderarmen, oren of rug. Daarbij kan cupping ingezet worden op de rug, schouders, nek en ledematen om de doorbloeding en daarmee pijnklachten te verminderen. De behandeling duurt ongeveer een uur.

Voorkomen is beter dan genezen. Een reflexologiebehandeling werkt erg ontspannend en kan gebruikt worden als preventief middel om in balans te blijven. Met een voetreflexbehandeling ondersteun je je lichaam bij het verwerken van fysieke afvalstoffen, stress en emotionele gebeurtenissen. Door regelmatig een reflexzonebehandeling te nemen, help je klachten te voorkomen.

Reflexologie is een ondersteuning van de reguliere geneeskunde en geen vervanging voor medicijnen en/of andere behandelingen die zijn voorgeschreven door een arts. Reflexzonetherapie kan toegepast worden naast de reguliere behandeling die je eventueel volgt. Tijdens de therapie wordt geen diagnose gesteld, maar aan de hand van blokkades in de voeten, handen of oren geprobeerd om blokkades in het lichaam op te heffen en zo klachten te verminderen en verhelpen.

Reacties na een behandeling

Het kan zijn dat je na een behandeling reacties ervaart. Bijvoorbeeld vermoeidheid, vaker plassen, lichte hoofdpijn of een sluimerende verkoudheid die ineens doorzet. Dit is niets om je zorgen over te maken, het is juist een teken dat je lichaam bezig is om afvalstoffen te verwijderen die vrijgekomen zijn tijdens de behandeling.

Vergoeding

Ik ben aangesloten bij de VBAG en RBCZ. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen daardoor vanuit de aanvullende verzekering. Dit valt niet onder het eigen risico. Het College van Toezicht en het College van Beroep bewaken de kwaliteit van de beroepsuitoefening binnen de complementaire zorg.

Klachtenregeling

Conform de Wet kwaliteit klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) is elke zorgaanbieder verplicht zijn cliënten toegang te bieden tot een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Dit verloopt via de beroepsvereniging VBAG. De onafhankelijke klachtenfunctionaris van VBAG is werkzaam bij Quasir. Quasir is het expertisecentrum voor klachtenmanagement in de zorg- en welzijnssector. Folder klachtenregeling.

Privacy

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat uw behandelende therapeut een dossier aanlegt. Wij doen ons best om uw privacy te waarborgen. Dit betekent onder meer dat wij zorgvuldig omgaan met uw persoonlijke en medische gegevens en zorgdragen dat onbevoegden geen toegang hebben tot uw gegevens. Lees de volledige privacyverklaring.