Behandeling

Reflexologie en acupunctuur richten zich op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Reflexologie via reflexzones op voeten, handen en oren, acupunctuur via punten over het hele lichaam. Het doel is hetzelfde, de aanpak wat anders. Je bepaalt zelf of je voorkeur uitgaat maar voetreflex of acupunctuur, wat het beste bij jou past. Een combinatie is ook mogelijk. Wil je hierin mijn advies, dan bespreken we tijdens het eerste consult wat naar mijn mening voor jou de meest effectieve aanpak is voor.

We starten met een vraaggesprek over je klacht(en), leefstijl en gezondheidsgeschiedenis. Dit gecombineerd met een pols- en tongdiagnose, vormen het uitgangspunt voor de eerste behandeling. Bij voetreflex onderzoek ik ook de reflexzones op je voeten op pijnlijke plekken en stagnaties.

Intake

Behandeling van specifieke klachten start met een anamnese van ongeveer anderhalf uur. Hierin bespreken we wat je hoopt te bereiken met de therapie, klachten waar je last van hebt, je ziektegeschiedenis en leefwijze. Daarna volgt een reflexzonebehandeling op onderbenen en voeten of een behandeling met acupunctuur. Bij zwangerschapsreflexologie is geen uitgebreide intake nodig en starten we direct met een reflexzonebehandeling. De eerste behandeling duurt in dat geval ongeveer een uur. Bij het maken van een afspraak ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Reflexologiebehandeling

Een vervolgconsult bestaat uit behandeling van acupunctuurpunten op het lichaam of reflexzones, meridiaanbanen en drukpunten op voeten en onderbenen, eventueel aangevuld met drukpunten op handen, onderarmen, oren of rug. Daarbij kan cupping ingezet worden op de rug, schouders, nek en ledematen om de doorbloeding en daarmee pijnklachten te verminderen. De behandeling duurt ongeveer een uur.

Voorkomen is beter dan genezen. Een reflexologiebehandeling werkt erg ontspannend en kan gebruikt worden als preventief middel om in balans te blijven. Met een voetreflexbehandeling ondersteun je je lichaam bij het verwerken van fysieke afvalstoffen, stress en emotionele gebeurtenissen. Door regelmatig een reflexzonebehandeling te nemen, help je klachten te voorkomen.

Reflexologie en acupunctuur zijn een ondersteuning van de reguliere geneeskunde en geen vervanging voor medicijnen en/of andere behandelingen die zijn voorgeschreven door een arts. Reflexzonetherapie en acupunctuur kunnen toegepast worden naast de reguliere behandeling die je eventueel volgt. Tijdens de therapie wordt geen medische diagnose gesteld.

Reacties na een behandeling

Het kan zijn dat je na een behandeling reacties ervaart. Bijvoorbeeld vermoeidheid, vaker plassen, lichte hoofdpijn of een sluimerende verkoudheid die ineens doorzet. Dit is niets om je zorgen over te maken, het is juist een teken dat je lichaam bezig is om afvalstoffen te verwijderen die vrijgekomen zijn tijdens de behandeling.

Vergoeding

Ik ben aangesloten bij de VBAG en RBCZ. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen daardoor vanuit de aanvullende verzekering. Dit valt niet onder het eigen risico. Het College van Toezicht en het College van Beroep bewaken de kwaliteit van de beroepsuitoefening binnen de complementaire zorg.

Klachtenregeling

Conform de Wet kwaliteit klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) is elke zorgaanbieder verplicht zijn cliënten toegang te bieden tot een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Dit verloopt via de beroepsvereniging VBAG. De onafhankelijke klachtenfunctionaris van VBAG is werkzaam bij Quasir. Quasir is het expertisecentrum voor klachtenmanagement in de zorg- en welzijnssector. Folder klachtenregeling.

Privacy

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat uw behandelende therapeut een dossier aanlegt. Wij doen ons best om uw privacy te waarborgen. Dit betekent onder meer dat wij zorgvuldig omgaan met uw persoonlijke en medische gegevens en zorgdragen dat onbevoegden geen toegang hebben tot uw gegevens. Lees de volledige privacyverklaring.