Voetreflex bij vermoeidheid

Voetreflex is een natuurlijke therapie die helpt je lichaam weer terug in balans te brengen zodat je meer energie kunt halen uit voeding, beter diep kunt ademen, beter slaapt en meer ontspannen bent. Ook bij vermoeidheid kan het je daarom helpen om je energieniveau te verhogen. 

Iedereen voelt zich weleens moe. Het is een signaal van je lichaam dat je behoefte hebt aan rust en herstel, fysiek of psychisch. Als je het gevoel hebt dat je nooit helemaal uitgerust bent en chronisch energie tekort komt, dan is het goed om daar iets aan te doen. Bijvoorbeeld meer rust nemen, eerder naar bed gaan, gezond eten, iets veranderen aan situaties die je stress opleveren, wandelen en ademhalingsoefeningen. In drukke tijden kan dit soms lastig zijn en dan is het fijn als er ook nog andere manieren zijn om je accu op te laden. Voetreflextherapie kan daarbij helpen.

vermoeidheid voetreflex

Voetreflex bij vermoeidheid

Massage van reflexzones op je voeten, helpt spanningen in je lichaam af te voeren en je energieniveau te verhogen. Het draagt bij aan het optimaal functioneren van je organen, spieren, gewrichten en hormonen. Denk aan een betere spijsvertering, waardoor je meer energie uit je voeding haalt en je stoelgang verbetert. Het stimuleren van je immuunsysteem, zodat je weerstand beter wordt en je je fitter voelt. Het beter functioneren van je urinewegstelsel, waardoor je er ’s nachts minder vaak of niet meer uit hoeft om te plassen en je lichaam meer afvalstoffen afvoert. Of het kalmeren van je gedachten, waardoor je meer rust krijgt en beter slaapt. Dit zijn enkele voorbeelden van zaken waar voetreflex bij kan helpen.

Persoonlijk advies

Afhankelijk van je levensstijl zijn er ook dingen die je zelf kunt doen om je energieniveau te verhogen. Aan de hand van een uitgebreid vraaggesprek krijg je persoonlijk advies en praktische tips die je eenvoudig zelf kan toepassen. Een ding waar we het over zullen hebben is je spijsvertering en ontlasting. Is je spijsvertering niet optimaal, heb je regelmatig dunne of brijige ontlasting, word je moe wakker, ben je moe na het eten en heb je zin in zoet? Dan is het waarschijnlijk dat een zwakke milt energie een rol speelt bij je vermoeidheid. Kijk hiervoor bij tips om je milt te versterken

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Voor een voetreflexbehandeling heb je geen verwijzing nodig van de huisarts. De meeste zorgverzekeringen vergoeden een deel van de behandeling als je aanvullend verzekerd bent, onder Alternatieve geneeswijzen. Dit gaat niet ten koste van je eigen risico. Kijk hier voor een overzicht van vergoedingen per verzekeraar

Afspraak maken

Heb je genoeg van je vermoeidheid en wil je ontdekken wat voetreflex voor jou kan beteken? Maak een afspraak via T: 0614888769 of mail naar info@rinskedaniels.nl of bekijk de beschikbaarheid en boek direct je afspraak in de online agenda. Het adres van de praktijk is Burg. van Lithstraat 15 in Veghel.