Voetreflex bij sportblessures

sportreflexologieOf je nu een topsporter bent, regelmatig wedstrijden doet of je op recreatief niveau bezighoudt met sport, het integreren van voetreflex in je gezondheidsregime kan grote voordelen opleveren voor je fitheid en sportprestaties. Voetreflex is vaak een effectieve manier om blessures te behandelen, zoals achillespeesblessure, shinsplints, hielspoor, kuitproblemen, nek- en schouderproblemen, knieblessures en rugklachten.

Holistische benadering

Met reflexzonetherapie wordt een blessure niet alleen lokaal behandeld, maar wordt er ook gekeken naar achterliggende oorzaken. Bijvoorbeeld: een disbalans in de lever kan zorgen voor spanning op pezen, waardoor een peesblessure kan ontstaan, zoals de achillespees. Die disbalans in een orgaan, kan onder andere veroorzaakt worden door voeding, stress of emoties. Zo kijkt de reflexzonetherapie naar het totaalplaatje, om herhaling van blessures te voorkomen.

Sneller herstel door afvoer melkzuur

Reflexologie zorgt voor een 4x zo snelle afvoer van melkzuur in de benen dan reguliere massage. Dit heeft onderzoek door de Monash Universiteit in Australië aangetoond. Hierdoor draagt reflexologie bij aan sneller herstel van trainingen of wedstrijden. Ook is het een effectieve manier om stijfheid en krampen in de spieren te verminderen.

Betere doorbloeding

Reflexologie helpt de doorbloeding te verbeteren in spieren en gewrichten, maar ook in organen en andere weefsels in het lichaam. Door een reflexzone te behandelen ontstaat een grotere toevoer van voedingsstoffen en betere afvoer van afvalstoffen in het probleemgebied, waardoor het lichaam beter in staat is om zichzelf te herstellen. Dit zorgt voor sneller herstel bij blessures en andere fysieke klachten en het helpt ook om blessures te voorkomen.

Cuppingcupping zwemmer

Om lokaal een betere doorbloeding te creëren kan ook cupping ingezet worden. Dit is een snelle en effectieve manier om afvalstoffen uit weefsels te verwijderen, zoals bij stijve of pijnlijke spieren, spierscheurtjes of gewrichtsblessures en zo het herstel te bevorderen. Deze methode wordt volop toegepast door topsporters, zoals te zien was bij de Olympische Spelen in Rio.

Vermindert pijn en verhoogt pijngrens

Onderzoekers van de Universiteit van Portsmouth hebben aangetoond dat reflexologie pijnsensaties vermindert. Mensen die behandeld werden met voetreflexologie voelden 40% minder pijn en konden pijn twee keer zo lang verdragen.

Verbetert slaap

Een goede nachtrust is belangrijk voor herstel en opbouw van spiermassa. En voor een goede mentale focus. Van reflexologie is aangetoond dat het een positief effect heeft op de slaapkwaliteit. Het zorgt voor een diepe ontspanning en betere slaap, waardoor je beter uitgerust en met meer energie wakker wordt.

Maak een afspraak

Tijdens een reflexologiebehandeling krijgen je lichaam en geest de kans om helemaal te ontspannen. Een voetreflexbehandeling werkt stressverlagend, stimuleert het immuunsysteem en de doorbloeding, zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Wil je ontdekken wat reflexologie voor jou kan doen om je sportprestaties te verbeteren of om gezond en fit te blijven? Neem dan contact op voor een afspraak.