VoetreflexologieVoetreflexologie is een therapievorm waarbij zones op de voeten die corresponderen met spieren, klieren, gewrichten en organen in het lichaam centraal staan. Voetreflex werkt ontspannend, pijnverlichtend en stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. In mijn praktijk combineer ik Westerse voetreflexologie met Chinese gezondheidsleer (TCM). Bij de Westerse methode worden de zones op de voet met druk behandeld, om zo de doorbloeding naar het bijbehorende gebied in het lichaam te verbeteren. De Chinese voetreflex werkt behalve met reflexzones ook met meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën. 

Westerse methode

Bij de Westerse methode staan de reflexzones op de voeten centraal. Door deze met druk te bewerken, stimuleren we de energietoevoer naar het corresponderende gebied in het lichaam. Hierdoor verbetert de doorbloeding in dat deel van het lichaam, zodat het meer voedingsstoffen krijgt aangevoerd en meer afvalstoffen afgevoerd worden. Dit helpt het lichaam om blokkades oplossen te verhelpen of energietekorten aan te vullen.

Chinese voetreflex methode

De Chinese gezondheidsleer, de TCM (Traditional Chinese Medicine), gaat uit van eenheid van lichaam, geest en emotie. Een fysieke blokkade kan een belemmerde emotie veroorzaken en andersom kunnen ingehouden emoties leiden tot een fysieke klacht. Energie stroomt naar alle delen van het lichaam via meridiaanbanen (energiebanen). Een blokkade in een meridiaanbaan kan zich uiten in pijn in huid, spieren en gewrichten, maar kan op termijn ook klachten geven aan organen, omdat deze niet van voldoende energie worden voorzien. Daarom neem ik naast de reflexzones op de voet, ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de onderbenen en knieën in de behandeling mee. Dit stimuleert de energiedoorstroming door heel het lichaam en naar de organen.

Therapeutisch en ontspannend

Naast het therapeutische effect heeft voetreflex ook een zeer ontspannende werking. Het kan ingezet worden om klachten te verminderen, maar ook preventief om klachten te voorkomen en ter ontspanning.

Contact

Meer informatie over een voetreflexbehandeling of een afspraak maken? Neem contact op via of stuur een berichtje via het contactformulier.