Voetreflextherapie bij hooikoorts

Voetreflextherapie is een natuurlijke manier om hooikoorts te verminderen of te verhelpen. Door reflexzones op voeten, armen en oren te behandelen, wordt het lichaam gestimuleerd om de natuurlijke balans herstellen, waardoor het niet meer zo heftig reageert op allergenen. Als je ieder jaar last hebt van hooikoorts, dan is het beste om te beginnen met de behandeling voordat het hooikoorts seizoen begint. Het is makkelijker om stagnaties die ten grondslag liggen aan hooikoorts op te lossen voordat de allergische reactie plaatsvindt. Daarnaast vind je hieronder nog een paar andere tips voor wat je zelf kunt doen om je klachten te verlichten.

Voedingstips bij hooikoorts

Vanuit de Chinese gezondheidsleer bekeken, speelt een stagnatie van de leverenergie vaak een rol bij hooikoorts. Hierbij stijgt hitte naar de bovenkant van het lichaam, waar deze rode en jeukende ogen en irritatie van de slijmvliezen veroorzaakt. Reflexzonetherapie helpt om de lever te ontspannen en de leverenergie weer vrij te laten stromen. Je kunt hier zelf ook aan bijdragen door te letten op je voeding. Eet voldoende groene groenten en volle granen en beperk de inname van de volgende voedingsmiddelen:

Over histamine: Bij een allergische reactie zoals hooikoorts komt veel histamine vrij. Dat zorgt voor roodheid en zwelling van weefsels, opgezette slijmvliezen, traanogen en een loopneus. Omdat je histamine ook binnen kunt krijgen via je voeding, is het goed om de inname ervan in dit geval te beperken. Bekijk voor nog meer voedingstips bij hooikoorts ook eens dit artikel van AHealthyLife.

Ademhaling

Als de lucht je een allergische reactie bezorgt, kan een onbewuste reactie zijn om minder diep adem te gaan halen. Je ademhaling wordt oppervlakkiger. Een diepe ademhaling is echter van groot belang voor je weerstand, dus deze reactie verergert de allergie alleen maar meer. Wees daarom bewust van je ademhaling. Neem een paar momenten op de dag dat je een aantal keer diep in- en uitademt. Een diepe inademing kun je voelen als je je handen op je buik legt. Bij een diepe inademing zet je buik uit. Bij de uitademing gaat je buik weer naar binnen en blaas je alle lucht uit je longen.

Voetreflex bij hooikoorts

Een afspraak maken voor voetreflextherapie? Vul het contactformulier in of neem contact op. Je kunt ook in de online agenda kijken voor de beschikbaarheid en het maken van een afspraak. Ben je aanvullend verzekerd, dan krijg je vaak een deel van het consult vergoed.