Frozen shoulder

Pijn in de schouder kan verschillende oorzaken hebben; een val, ongelukkige beweging, structurele overbelasting of een verkeerde houding. Wat de oorzaak ook is, als er sprake is van pijn dan is er sprake van een stagnatie van energie. Met acupunctuur is het mogelijk om gestagneerde energie in beweging te brengen. 

Dit geldt ook voor een frozen shoulder. Hierbij is het gewrichtskapsel, het weefsel dat de schouder en de gewrichtsvloeistoffen omvat, ontstoken en verdikt. Er ontstaan verklevingen in het kapsel, waardoor de schouder stijf en pijnlijk wordt en het moeilijker wordt om hem te bewegen. Ook bij een frozen shoulder is het met behulp van de Dr. Tan methode mogelijk om binnen enkele behandelingen pijnvermindering en toename van bewegingsvrijheid te realiseren. 

frozen shoulderMeridianen

Om het schoudergewricht lopen verschillende meridianen. De locatie van de pijn en de richting van de bewegingsbeperking, laten zien welke meridianen bij de stagnatie betrokken zijn. Is het moeilijk om de arm naar voren en omhoog te heffen, dan zit de stagnatie in het gebied van de dikke darmmeridiaan. Is zijwaarts heffen beperkt of pijnlijk, dan betreft het de dunne darmmeridiaan. Zit de beperking of pijn in het naar achteren op de rug bewegen, dan heeft deze betrekking op het gebied van de dunne darm- en longmeridiaan. Het kan natuurlijk ook dat meerdere bewegingen pijnlijk zijn, in dat geval zijn er meerdere meridianen bij betrokken.

Behandeling met acupunctuur: Dr. Tan Methode

De methode van Dr. Tan is een effectieve manier om schouderpijn te behandelen. De naalden worden niet in het pijnlijke gebied geplaatst en het effect is al in de eerste paar behandelingen merkbaar. Na een diagnose van de betrokken meridianen wordt elders op het lichaam een plek gelokaliseerd die direct in relatie staat tot de pijn in de schouder. Dat is de plek waar naalden worden aangebracht. Doordat deze plek via meridianen in directe verbinding staat met de aangedane schouder, is daar direct een reactie waarneembaar in de vorm van pijnvermindering of meer bewegingsvrijheid. 

Wat je lichaam je wil vertellen

Klachten zijn ook te beschouwen als een signaal van je lichaam. Bij schouderklachten is de metafysische betekenis het dragen van een te zware last of teveel verantwoordelijkheid op je schouders nemen. Herken je misschien dat je teveel ‘moet’ van jezelf of teveel controle willen hebben over dingen? Heb je een prestatiedrang, het gevoel dat je jezelf moet bewijzen, waardoor je meer verantwoordelijkheden op je neemt dan eigenlijk goed voor je is? Als je dit herkent dan luidt het advies: Wees zachter voor jezelf, vertrouw erop dat je goed bent zoals je bent. Je hoeft niets te bewijzen. Accepteer jezelf onvoorwaardelijk en doe dingen die goed voelen en zeg nee tegen dingen die niet goed voelen. (Bron: De Sleutel tot Zelf-Bevrijding) 

Contact

Meer weten over behandeling van schouderklachten met acupunctuur of een afspraak maken voor een behandeling? Neem contact op of plan direct je afspraak in de online agenda.