Doorkomen van tandjes

Het doorkomen van de eerste tandjes kan pijnlijk zijn voor je baby. Je herkent dit vaak aan rood en opgezwollen tandvlees en je baby kan onrustig worden of meer gaan huilen.

Verlichting met babyreflex

Babyreflex is een zachte vorm van reflexologie die speciaal is ontwikkeld voor ouders om toe te passen op hun eigen baby. Het is aangetoond dat het dagelijks toepassen van een Babyreflexmassage van 5 minuten de band tussen ouder en kind versterkt. Daarnaast kan het masseren van specifieke zones op de voeten van je baby verlichting brengen bij verschillende klachten.

DIY reflextip

Bij het doorkomen van tandjes kan het masseren van de bovenkant van de teentjes verlichting geven. De bovenste kootjes staan voor de bovenkaak, de onderste voor de onderkaak. De kleine teentjes staan voor de verstandskiezen dus die hoef je niet mee te nemen. Het zachtjes masseren van de tenen kan helpen om de klachten bij het doorkomen van tandjes te verlichten. Je kunt dit doen door over de teentjes te strijken in de richting van de pijltjes, zoals op de afbeelding hieronder. Doe dit zachtjes, je hoeft niet hard te drukken! Baby’s zijn erg gevoelig en krijgen snel veel prikkels binnen, dus heel lichte druk volstaat. Masseer je baby niet langer dan 5 minuten achter elkaar, dat is de maximale tijd voor een Babyreflex massage. Onderstaande afbeelding is een vereenvoudigde weergave, bij vragen neem altijd contact op met een Babyreflex instructeur bij jou in de buurt.

tandjes babyreflex

Babyreflex workshop

Het masseren van de tenen om pijn bij het doorkomen van tandjes te verlichten is een voorbeeld van de technieken die in een Babyreflex Workshop aan bod komen. Daarnaast leer je ook technieken voor het versterken van het immuunsysteem, het verlichten van KNO klachten, voor slaap, kalmering, obstipatie, winderigheid, krampjes en reflux. Naast dat het fijn is om over deze technieken te beschikken om je baby te helpen bij eventuele klachten, is de workshop ook een leuke gelegenheid om samen met andere vaders of moeders quality time door te brengen met je baby.

De workshop omvat twee lessen van ongeveer 1,5 uur. De kosten zijn € 60,- inclusief uitwerkingen met handige voetenkaartjes en natuurlijk koffie / thee met wat lekkers. Deelname kan met baby’s vanaf 4 weken tot kruipleeftijd (vaak rond 9 maanden). Aanmelden kan hier.

Voor ouders van oudere kinderen is het ook mogelijk om de workshop zonder kinderen te volgen. Stuur een mailtje naar info@rinskedaniels.nl voor meer informatie.