Acupunctuur is een natuurlijke therapie die, met behulp van ultradunne steriele naaldjes, energie in beweging brengt. De naaldjes worden aangebracht in specifieke acupunctuurpunten, die allemaal hun eigen effect hebben. De beweging die hierdoor ontstaat, dient om stagnaties (pijnklachten) te verhelpen, circulatie van energie te sturen en tekorten aan te vullen, zodat het lichaam beter in balans kan komen. Dit merk je aan een betere fysieke gezondheid, mentale functies en emotioneel evenwicht.

Diagnose vindt plaats aan de hand van een anamnese (vraaggesprek), observatie van de tong en het voelen van de pols. Soms kan ook palpatie van de buik extra informatie geven. Hoeveel behandelingen nodig zijn en hoe snel deze elkaar op dienen te volgen verschilt per persoon en per klacht. Dit bespreken we in het eerste consult. Vaak is het het meest effectief om te starten met drie wekelijkse behandelingen en daarna te evalueren en eventueel meer tijd tussen de afspraken te laten.

Contact
Meer informatie over een acupunctuurbehandeling of een afspraak maken? Neem contact op via of stuur een berichtje via het contactformulier.